De Fairtrade week is begonnen, met als thema: Women Empowering

Door fairtrade ondersteuning krijgen vrouwen in hun leefgemeenschap inspraak in zaken die hen aangaan, kunnen ze opleidingsprogramma's volgen die gericht zijn op de gezondheid van de vrouw en het gezin en wordt er een omgeving gecreëerd waarin vrouwen kunnen netwerken en elkaar ondersteunen. Fairtrade stelt vrouwen in staat om van thuis uit te werken, hun ambacht te bedrijven en tegelijkertijd voor hun gezin te zorgen en het huishouden te doen. Zo wordt de basis gelegd voor het verminderen van de globale armoede, want een inkomen voor vrouwen betekent meer budget voor gezondheid en onderwijs.

ONZE FAIRTRADE WEEK AANBIEIDING: 20% korting op sinaasappel marmelade, ananasjam, en de tomaten chilie-, mango en gemengd fruit chutneys van Eswatini Kitchen.


Eswatini Kitchen is opgericht door Manzini Youth Care (MYC), een Salesiaanse NGO, om in Swaziland werkgelegenheid te creëren voor kansarme vrouwen en een markt te ontwikkelen voor de verkoop van geoogste wilde vruchten door lokale boeren. Aan de boeren worden advies en trainingsprogramma's verstrekt door de Stichting Women Farmer, een NGO die zich inzet voor het versterken van de positie van vrouwen op het platteland = WOMEN EMPOWERING, het thema van de Fairtrade Week!

Eswatini Kitchen is gecertificeerd door WFTO (World Fair Trade Organization) en COFTA (Samenwerking voor Fair Trade in Afrika). De producten zijn 100% natuurlijk, zonder conserveringsmiddelen, kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Het bedrijf is uitgegroeid van kleine huisnijverheid tot een bloeiend bedrijf dat vooral verbetering brengt in de levens van kansarme, maar talentvolle vrouwen in Swaziland.

Wees de verandering, die je in de wereld wilt zien

Wereldwinkel Delft is een ideële winkel, waar vrijwilligers zich inzetten voor achtergestelde producenten in ontwikkelingslanden. Dit gebeurt door de verkoop van eerlijke producten, die worden ingekocht bij erkende importeurs en voldoen aan de criteria voor fair trade.

Wij bieden de consument een keuze voor eerlijke handel waardoor armoede en achterstand worden omgezet in ontwikkeling en vooruitgang: eerlijke handel voor de verandering.