Kerstgroepen vertellen het verhaal

Je ziet nu bij ons een grote variatie aan prachtige kerststallen en kerstgroepen, van klein tot groot en van eenvoudig tot luxe, alle handgemaakt van aardewerk, hout, schapenwol ,metaal of capiz.

Bijzonder zijn de kerststallen en kerstgroepen van aardewerk uit Peru. Het maken van keramiek kent in dit land van eeuwenoude culturen een lange traditie. Het ambacht wordt er beoefend door families die het van generatie op generatie doorgeven. De gebruikte klei komt uit het pottenbakkers- stadje Quinua, in het Andesgebergte, en geeft het aardewerk zijn typerende rode kleur. Eenmaal vormgegeven en gebakken worden de kerstfiguren nauwgezet met de hand beschilderd.

Een van de kunstenaars is Romulo Marcapiña die samen met zijn vrouw en drie kinderen in een buitenwijk in Lima woont. Romulo, de maker van de kerststal (met lichtje!) hier afgebeeld, heeft een goed gevoel voor kleur en design en de kwaliteit van zijn werk is perfect. De productielocatie is achter zijn huis. Als hij veel orders heeft, krijgt hij hulp van familie die hem helpt. Sinds 2013 werkt hij samen met de importeur Barbosa fair trade en door de verkoop van zijn producten in de wereldwinkel is hij in staat in zijn levensonderhoud te voorzien en onderwijs voor de kinderen te betalen.

Wees de verandering, die je in de wereld wilt zien

Wereldwinkel Delft is een ideële winkel, waar vrijwilligers zich inzetten voor achtergestelde producenten in ontwikkelingslanden. Dit gebeurt door de verkoop van eerlijke producten, die worden ingekocht bij erkende importeurs en voldoen aan de criteria voor fair trade.

Wij bieden de consument een keuze voor eerlijke handel waardoor armoede en achterstand worden omgezet in ontwikkeling en vooruitgang: eerlijke handel voor de verandering.